streetworkslogowhite

Asfaltsfärg & Markmålning

Utvecklingen av asfaltsfärg har idag långt passerat vad som var möjligt för bara 5-10 år sedan. Asfaltfärgen vi använder för att måla asfaltsytor är vattenbaserad och UV-beständig. En målad asfaltsyta har en livslängd på exempelvis en innergård om ca 10-15 år, upp till 20 år. Möjligheterna med markmålning är stor, och vi kan tillsammans ta fram fantastiska förslag på kreativa ytor.
Precis som när man målar en vägg kan vi kombinera heltäckta, "blockmålade" asfaltsytor med stenciler och schabloner för figurer, mönster och text på asfalt. Asfaltsmålning är ett kostnadseffektivt alternativ vid ombyggnationer av innergårdar, skolgårdar och andra ytor där man vill skapa livfulla och inspirerande ytor.

Asfaltfärg för cykelbanor och cykelpassager
Streetworks Streetcoat asfaltfärg passar utmärkt till målning och färgning av cykelbanor, cykelstråk och färgade cykelpassager. Asfaltfärg är ett kostnadseffektivt alternativ till cykelbanor och cykelpassager i färgad kallplastmassa, och blir inte hal som andra beläggningsprodukter kan bli efter en tids slitage.
Idag är reglerna kring cykeltrafik minst sagt otydlig. Målade cykelbanor och färgade cykelstråk äger en tydlig anvisning över vart cykeltrafik färdas och en färgglad cykelbana höjer helhetsintrycket och skapar trygghet i trafiken.

måladcykelbana färgad cykelbana cykelstråk färg infärgad cykelbana cykelpassage
måladcykelbana färgad cykelbana cykelstråk färg infärgad cykelbana
måladcykelbana färgad cykelbana cykelstråk färg infärgad cykelbana

Tryggare tunnlar är ett användningsområde där vi målar asfalt i gångtunnlar och viadukter för att skapa ljus och trygghet.
2018 utför vi ett "trygg tunnel" projekt i Fisksätra, Nacka.
Gestaltat av Andereas blom från kollektivet livet, som vann designtävligen, fisksätravibes med sitt gångtunnel förslag.
Kontakta oss för konsultation om vad som är möjligt, vi hjälper gärna till med projektering och att ta fram förslag på ytor i målad asfalt.

Kontakta oss för konsultation, vi hjälper gärna till att ta fram förslag på ytor i målad asfalt.